Menu

Over VANGA tekenservice

VANGA tekenservice

VANGA tekenservice is een allround bouwkundig teken- en ontwerpbureau opgericht in 2014. Door jarenlange ervaring in de bouw is er veel kennis in huis om u zowel voor nieuwbouw als verbouw te kunnen adviseren en het bouwkundig tekenwerk te verzorgen. Vanga tekenservice kan u onder andere ook ondersteunen voor tekenwerk in de interieurbouw, het digitaliseren van bestaande tekeningen of het ontwerpen van uw nieuwe woning.

Door wie?

Mijn naam is Mathijs van Gaalen en VANGA tekenservice is een zelfstandige onderneming opgericht in 2014. Ik ben met deze onderneming begonnen om mijn professionele diensten aan te bieden ter ondersteuning van uw bouwplannen. Na meer dan 20 jaar ervaring als bouwkundig tekenaar in diverse branches binnen de bouw, architectuur & interieurbouw ben ik in staat om professioneel tekenwerk af te leveren voor u dat met zorg en aandacht wordt gemaakt.

Voor wie?

VANGA tekenservice kan u als particulier, adviesbureau, architectenbureau of als aannemer ondersteunen in het realiseren van uw bouwplannen. Of het nu alleen gaat om het digitaal uitwerken van uw schetsplannen, het indienen van een omgevingsvergunning of wellicht heeft u alleen bouwkundig advies nodig. Voor deze zaken bent u bij VANGA tekenservice bij het juiste adres.

Bouwkundig ontwerp

Heeft u een schetsontwerp of een idee dat uitgewerkt moet worden in een 2D of 3D bouwkundig ontwerp, dan kan VANGA tekenservice dat voor u verzorgen. Bij het uitwerken van het bouwkundig ontwerp wordt tevens rekening gehouden met de huidige bouwregelgeving zodat u niet voor verassingen komt te staan tijdens de omgevingsvergunning.

Bouwkundig tekenwerk

Een goede bouwkundige tekening is een onmisbaar middel om te kunnen communiceren tussen diverse bouwkundige partijen of gemeentelijke instellingen. Bij VANGA tekenservice bent u op het juiste adres voor als het nu gaat om tekenwerk voor een omgevingsvergunning, ontruimingsplan, revisietekeningen of het in kaart brengen van bestaande situaties. Het digitaliseren van oude tekeningen of het inmeten van bestaande gebouwen en vervolgens uitwerken in bouwkundige tekeningen zijn ook diensten die VANGA tekenservice voor u kan verzorgen.

Omgevingsvergunning

Als u bijvoorbeeld plannen heeft om een dakkapel op uw woning te plaatsen of een aanbouw aan uw woning te maken of om zelf een nieuwe woning te bouwen dan heeft u in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. Of u een omgevingsvergunning nodig heeft kunt u online controleren bij het omgevingsloket. Heeft u voor uw bouwplannen een vergunning nodig dan kan Vanga tekenservice dat voor u verzorgen met bijbehorend tekenwerk. Bij het maken van de omgevingsvergunning wordt rekening gehouden met de huidige bouwregelgeving.

Bouwregelgeving

Alle nieuw te bouwen gebouwen of verbouwingen aan bestaande gebouwen worden getoetst aan de bouwregelgeving. De bij het bouwproject betrokken gemeenten controleert of de bouwplannen voldoen aan de huidige wetten en regels. Zo zijn er o.a. regels en wetten met betrekking tot het burenrecht, woningwet en bouwbesluit 2012. Een volledig overzicht van de bouwregelgeving kunt u vinden op deze pagina van de rijksoverheid. Zo dient er bijvoorbeeld rekening gehouden te worden met brandveiligheid, bruikbaarheid, daglichttoetreding, energiezuinigheid en gezondheid. Door de jaren aan ervaring kan Vanga tekenservice erop toezien om uw bouwplannen aan de huidige bouwregelgeving te toetsen.

Interessante links:

https://www.omgevingsloket.nl/

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bouwregelgeving/bouwvoorschriften

https://www.bouwbesluitonline.nl/